2017-02-08

     Šį kartą „Keliautojų klubas“ lankėsi Jonavoje. Jonavos krašto muziejuje dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Susipažinkite- etnografiniai Lietuvos regionai“. Jo metu susipažinome su penkiais skirtingais Lietuvos regionais, jų tautiniais rūbais, kalbos, folkloro, bei kulinarinio paveldo ypatumais. Pasigrožėjome menininkės Miglės Černikovaitės tapybos parodos „Gamtos spalvos“ paveikslais. Apžiūrėjome muziejaus rūsyje įrengtą ekspoziciją, kurioje eksponuojami sunykusio Skarulių dvaro vietoje, archeologinių kasinėjimų metu, rasti kokliai, indai, kiti keramikos dirbiniai.

     Lankėmės Tautodailės ir amatų centre Šveicarijos kaime. Centre įrengta 14 teminių kambarių: lino apdirbimo, verpimo, pynimo, juostų ir šiaudinių sodų rišimo, medžioklės, žvejybos, žolininkės, audėjo, siuvėjo,keramiko, bitininko kambariai, dailidės dirbtuvės ir senovinė virtuvė.

     Nuvykome į Barborlaukio kaime esančią Survilų sodybą. Čia įrengtas 18 krepšių disko golfo parkas. Tai žaidimas, pradėtas žaisti JAV 1970 metais. Žaidimo tikslas- pataikyti į taikinį (krepšį) ir įveikti trasą kuo mažiau kartų metant į taikinį. Susipažinome su taisyklėmis ir pabandėme žaisti. Puikus žaidimas, norintiems aktyviai praleisti laiką gamtoje.

     Vyr. mokytoja Valda Bernikienė