2017-02-02

     Antros klasės mokiniai vyko į Gudienos kaimo biblioteką, kur susitiko su bibliotekininke Danguole Repčinskiene ir dalyvavo metų knygos rinkimuose. 

     Metų knygos rinkimai vyksta kasmet nuo 2005 m. ir jau tapo svarbiu tradiciniu Lietuvos kultūros įvykiu. Šią akciją, įtrauktą į 2006 m. Vyriausybės patvirtintą Skaitymo skatinimo programą, rengia Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, Nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, o nuo 2010-ųjų įsijungė Skaitymo ir kultūrinio raštingumo asociacija.
     Akcijos tikslas - skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą. Akcijos idėja - pristatyti geriausius praeitais metais išleistus lietuvių literatūros kūrinius trijose - vaikų, paauglių ir suaugusiųjų - knygų kategorijose.

     Su mokiniais kelias savaites klasėje skaitėme Selemono Paltanavičiaus ,,Maži ežiuko sapnai'' bei Aido Jurašiaus ,,Akmenukų pasakos''. Bibliotekoje kalbėjome apie perskaitytus kūrinius, skaitėme ištraukas. Bibliotekininkė papasakojo apie ,,Akmenukų pasakas'' ir visiems padovanojo saldžiųjų akmenukų. Kiekvienas vaikas balsavo už jam patikusią knygą.

     Bibliotekoje yra gausybė naujų ir įdomių knygelių. Tad kiekvienas rado sau tinkamą. Visi žadėjo atostogų metu perskaityti šias knygeles. 

     Vyr. mokytoja Vilija Demjanovienė