2013-04-23

Gudienos bibliotekoje paminėta 150-osios Prano Mašioto gimimo metinės

 

 

            13-oji Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidėjo šūkiu "Nežinai? Pėdink į biblioteką".

            Balandžio 23-iąją, Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną, Kaišiadorių r. Gudienos mokyklos - darželio "Rugelis" 1-2 klasių mokinukai susirinko į Gudzenkos kaime esančią Gudienos biblioteką, kuriai vadovauja Danguolė Repčinskienė.

            Vyksta Lietuvos bibliotekininkų draugijos ir LIONS klubų projektas "SKAITYMAS: sėkmė ir džiaugsmas". Jo tikslas - atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų ir jaunimo neskaitymo socialinę problemą ir skatinti mokyklinio amžiaus vaikus bei jaunimą skaityti, eiti į bibliotekas, jose siekti žinių, mokytis ir bendrauti su bendraamžiais.

            2013 metais minime Prano Mašioto, vaikų rašytojo, pedagogo ir publicisto 150-ąsias gimimo metines.

            Ne viena karta užaugo su Prano Mašioto rašytomis ar verstomis knygomis, kurios mokė gerumo, buvo pirmieji gamtos, istorijos ir geografijos žinių šaltiniai.

            Tad bibliotekoje ir paminėjome rašytojo metines.

            Mokytoja Vilija Demjanovienė papasakojo apie Prano Mašioto gyvenimą, rašytus kūrinėlius.

            Pirmos klasės mokiniai skaitė P. Mašioto knygelę "Mano dovanėlės". Tai trumpos, lengvos pasakaitės apie draugiškus, kartais klastingus žvėrelius ir paukštelius. Vaikams pasakėlės labai patiko, todėl jų veikėjus nupiešė ir Gudienos bibliotekoje surengė savo piešinių parodėlę. Jiems vadovauja mokytoja Aldona Rudienė.

            Antros klasės mokiniai pristatė P. Mašioto knygeles "Morkos", "Senelio pasakos", "Dygliuotoji ir žąsinas". Iš jų skaitė ištraukas. Antrokų mokytoja - Vilija Demjanovienė.

            Muzikos mokytoja Vida Zujienė parengė antros klasės mergaičių kvartetą, kurios nuotaiką praskaidrino nuotaikingomis dainelėmis. Kartu dainavo ir plojo patys mažiausi bibliotekos lankytojai.

            Bibliotekininkė Danguolė Repčinskienė surengė viktoriną. Aktyviausi buvo apdovanoti prizais.

Vyr. mokytoja Vilija Demjanovienė